Февраль, 2016

Фев 17 2016

Оформити ДТП можна буде за допомогою програми на смартфоні

Автор: | В рубриках: Новости

evroprotokol1Наступного року для автовласників повинний стати доступний мобільний додаток для врегулювання дорожньо-транспортних пригод – електронний європротокол.

За допомогою такого додатку водії, котрі стали учасниками дорожньої аварії зможуть суттєво зекономити час, необхідний для оформлення ДТП. Крім цього використання такого електронного європротоколу дозволить уникнути помилок, які можливі при складанні його паперового екземпляру.

Нагадаємо, що врегулювання страхового випадку (ДТП) за допомогою європротоколу можливе за умови, наявності в усіх учасників аварії дійсного полісу обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності (ОСАЦВ), відсутності претензій до стану сп’яніння водіїв, нікому не було завдано шкоди життю і здоров’ю. Обов’язковою умовою є також визнання учасниками ДТП обставин пригоди.

За європротоколом постраждалий водій зможе отримати страхове відшкодування, що не перевищує 50 тис. грн.

Варто зазначити, що врегулювання автотранспортної пригоди за допомогою повідомлення про ДТП (європротоколу) дозволяє уникнути необхідності виклику поліції. Винний у вчиненні аварії водій не притягатиметься до адміністративної відповідальності.

Відповідальність за спричинення ДТП, в якій не завдано шкоди життю і здоров’ю визначена Кодексом про адміністративні правопорушення і передбачає позбавлення водійських прав на рік, штраф, що становить 3400 грн. Якщо ж у випадку завдання в ДТП шкоди життю і здоров’ю, винний водій ризикує бути притягнутим до карної відповідальності. Кримінальна відповідальність за ДТП передбачає можливість обмеження волі.

Источник: http://glyadyk.com.ua/

Обсудить на форуме

Комментарии к записи Оформити ДТП можна буде за допомогою програми на смартфоні отключены