Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Черниговский Региональный Ланос Клуб

Марта 28, 2024, 09:58:37 09:58
Новости:

Автор Тема: Жителя Маньківщини оштрафовано за ремонт дороги без дозволу.  (Прочитано 5330 раз)

Оффлайн Dereck

  • Администратор
  • Старожил
  • *
  • Сообщений: 995
  • Карма +3/-0
  • Профессиональный телепат

Ні для кого не секрет, що стан доріг в Україні бажає кращого, а Черкащина серед державних антилідерів за цим показником. Серед причин називають недостатність фінансування, зростання кількості авто, зростання ваги вантажів, які ці авто перевозять. Загалом, ледачий знайде причину не робити.

Жителям села Юрпілля, що на Маньківщині урвався терпець, і вони, організувавшись у громаду, зробили самостійний ремонт дорожного покриття. Власне коштів у селян вистачило лише на те, щоб замовити грейдер, який розрівняв дорогу та позасипав ями.

Проте найцікавіше почалося далі. На лідера цього об"єднання громадян Віктора Гуцаленка, який виявився членом партії "Свобода", подали до суду. За райнування дороги. І це на фоні кількох десятків письмових та усних звернень до сільської та районної влади, з проханням допомогти з ремонтом. І такої ж кількості відмовок та відписок.

Власне, як би там не було, не в розмірі штрафу питання, який склав "аж" 380 гривень, а в відношенні влади до своїх прямих обов"язків та ініціативи громадян.

"Стан доріг в Україні загалом та в конкретних селах – жахливий. Оскільки влада не звертає уваги на прохання громадян, вони змушені власними силами ремонтувати дороги. Однак у Юрполі одразу ж після ремонтування дороги влада почала звинувачувати людей у її руйнуванні. Тобто, якщо громада гуртом розв'язує проблеми села, то влада за це штрафує небайдужих людей. Отже, влада Партії регіонів не лише не виконує покладених на неї обов'язків, але й у всіх своїх проявах є антинародною та антиукраїнською", – зазначив свободівець Сергій Яремчук," - йдеться на сайті партії "Свобода".