Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Черниговский Региональный Ланос Клуб

Апреля 27, 2024, 22:08:04 22:08
Новости:

Автор Тема: В Україні відмінять штрафи за ДТП  (Прочитано 4610 раз)

Оффлайн Ralf

  • Администратор
  • Старожил
  • *
  • Сообщений: 839
  • Карма +3/-0
  • Главный идеалист

В Україні відмінять штрафи за ДТП
« : Июня 19, 2010, 13:35:02 13:35 »
17 06 2010
Верховною Радою України ухвалений в першому читанні Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно дорожньо-транспортних подій і виплат страхового відшкодування".

Законопроект розроблений з метою розмежування повноважень по оформленню матеріалів дорожньо-транспортних подій між органами внутрішніх справ і страховиками. Для цього пропонується внести зміни до Закону України "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" і Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині передачі страховикам повноважень оформлення матеріалів по дорожньо-транспортних подіях, в яких пошкоджені застраховані транспортні засоби, а також немає загиблих і травмованих. Одночасно відміняється адміністративна відповідальність за дорожньо-транспортні події, в яких пошкоджені тільки застраховані транспортні засоби.

За словами заступника начальника Департаменту ДАІ МВС України Сергія Будника, аналіз дорожньо-транспортних подій в Україні свідчить, що ДТП, в яких загинули або травмовані люди, складають не більше 20% від загальної кількості дорожньо-транспортних подій. Так, минулого року сталося 229,5 тис. ДТП, при цьому з потерпілими зафіксовано 37 тис. ДТП, що складає 16% від загальної їх кількості. В той же час кількість дорожньо-транспортних подій за участю застрахованих транспортних засобів складає більше 34%, або кожне третє ДТП.

Законодавством України встановлено, що матеріали усіх дорожньо-транспортних подій оформляються органами внутрішніх справ. З урахуванням існуючого стану аварійності і кількості працівників міліції, які задіяні для оформлення ДТП, щодня виникають ситуації, коли водіям, що потрапили в ДТП, доводиться годинами чекати співробітників ДАІ. Тому логічно було б оформляти дорожньо-транспортні події, в яких не постраждали і не травмовані люди, без участі інспекторів ДАІ, використовуючи повідомлення про ДТП (так званий європротокол).
Сергій Будник також відмітив, що ухвалення цього Закону України відповідає інтересам держави і суспільства, враховує практику європейського законодавства, тому МВС (і Департамент ДАІ МВС України зокрема) підтримують цей законопроект.

Проектом передбачається, що у разі прийняття Закон набуває чинності з 1 січня 2011. Для забезпечення його виконання Кабінету Міністрів України в шестимісячний термін з дня публікації Закону необхідно привести свої нормативно-правові акти у відповідність із Законом, а Моторному (транспортному) бюро України за узгодженням з Державтоінспекцією розробити і затвердити інструкцію по заповненню повідомлення про дорожньо-транспортну подію (європротокол), яка повинна передбачати типові схеми дорожньо-транспортних подій.
PS Страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів регламентоване Законом України "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів".
Згідно з пунктом 2.1 Правил дорожнього руху України водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі поліс (сертифікат) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортнтх засобів.

Відповідальність за відсутність страхового полісу передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення. Санкцією ст. 126 вказаного кодексу передбачено накладення штрафу від 425 до 850 гривен.
Связь со мной (099) 04-50-860, (063)314-86-94, (068)101-22-43
ТРЕБУЕТСЯ РАБОТА ЖЕЛАТЕЛЬНО ОПЛАЧИВАЕМАЯ
СВЕТОДИОДНАЯ ПРОДУКЦИЯ ДЛЯ АВТО

Оффлайн suRVAZ

  • Член Клуба
  • Абориген
  • *
  • Сообщений: 365
  • Карма +1/-0

Re: В Україні відмінять штрафи за ДТП
« Ответ #1 : Июня 21, 2010, 10:20:48 10:20 »
Тут как обычно у нас всё спорно. Если всё повесить на страховиков им легче потом найти причину отказа.