Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Черниговский Региональный Ланос Клуб

Апреля 28, 2024, 10:00:32 10:00
Новости:

Автор Тема: Від сьогодні за паркування знову можна не платити  (Прочитано 3428 раз)

Оффлайн Alexgmm

  • Администратор
  • Абориген
  • *
  • Сообщений: 403
  • Карма +0/-0
  • автомобиля нет! велик с круизом!

Паркувальної революції, запланованої на День сміху, вочевидь, не відбудеться

До 1 квітня вони так і не встановили термінали для безготівкового розрахунку за стоянку автомобілів. У податковій зареєстрували тільки один такий пристрій, а треба понад 3500 тисячі. Тож, якщо паркомата немає – стоянка безкоштовна. Вимагати гроші у водіїв паркувальники не мають права, запевняють «ФАКТИ», ICTV .

«Ці місця для парковки зараз поза законом, тому з 1 квітня ми вважаємо так: якщо відсутній паркомат, то люди можуть не платити», – каже начальник управління благоустрою територій та комунального обслуговування Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Ігнатенко.

За приклад чиновник ставить місто Запоріжжя. Там місцева влада із завданням не впоралася, тож усі парковки віднині безкоштовні. В Одесі талони можна придбати лише за безготівковий розрахунок. Та в Київтранспарксервісі такий досвід переймати не хочуть. Шкода грошей, які бюджет недоотримає.

Та все ж у цій дискусії, за словами юристів, закон на боці автолюбителів, і на вимоги паркувальників сплатити за стоянку автомобіля можна не звертати уваги.

«Якщо ви приходите на майданчик для паркування і не бачите паркомат, згідно постанови Кабміну – це є майданчик для паркування безкоштовно. Якщо паркомат є – це майданчик для паркування платного», – говорить юрист Любомир Дроздовський.

Те, що паркомати так і не закупили, столичні чиновники пояснюють нестачею грошей. Адже справа не з дешевих. Один термінал коштує до 100 тисяч гривень. Лише у Києві таких треба 300. Кажуть, уже звернулися до Кабміну з проханням дати ще трохи часу, до 2013-го, щоб віднайти фінансування.

Источник : http://www.expres.ua/auto/2012/04/01/63534