Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Черниговский Региональный Ланос Клуб

Марта 29, 2024, 01:48:35 01:48
Новости:

Автор Тема: Водій фури збив велосипедиста, а дві інші проїхали по постраждалому  (Прочитано 6964 раз)

Оффлайн Dereck

  • Администратор
  • Старожил
  • *
  • Сообщений: 995
  • Карма +3/-0
  • Профессиональный телепат

Міліція наголошує, що кожен горе-водій, який після ДТП покинув місце пригоди, замість того, аби надати першу медичну допомогу постраждалим і викликати лікарів (багато кому з них це врятувало б життя), обов'язково буде заарештований і постане перед судом. Тікаючи з місця події, такі водії лише обтяжують своє майбутнє покарання.

Працівники ДАІ з початку року затримали 29 таких водіїв, які намагалися уникнути відповідальності, зникнувши з місця ДТП.

Семеро чоловік в результаті цього померли на місці автопригоди. І немає значення, чи винуватець автопригоди громадянин України, чи іноземець - відповідальність для всіх однакова. І це не просто слова. Так, днями через село Чорнотичі Сосницького району рухалася колона з трьох фур, за кермом знаходилися громадяни іншої держави. Увечері водій передньої фури збив велосипедиста, а дві інші проїхали по постраждалому. Іноземці замість того, щоб зупинитися й викликати «швидку допомогу», лише додали газу. Це коштувало людині життя: громадянин від отриманих тяжких травм загинув на місці.

Одразу після надходження інформації про ДТП був введений план «Перехоплення». Працівники ДАІ розуміли, що якщо фури виїдуть за кордон, лиходії уникнуть відповідальності. Тож були попереджені митники, сусідні райвідділи міліції, орієнтовані усі автопатрулі. Пошуки акцентували на встановлення вантажного автомобіля, оскільки на місці ДТП лишився уламок бампера.

Завдяки високопрофесійним діям інспекторів ДАІ протягом короткого часу був встановлений автомобіль-порушник зі слідами ДТП (пошкодженим бампером і слідами крові), на інших двох теж були криваві сліди. Водій-іноземець, який втік з місця ДТП, затриманий згідно 115 статті кримінально-процесуального кодексу України. І хоча спочатку колона планувала перетнути державний кордон у Грем'ячі Новгород-Сіверського району, після скоєного водії аби замести сліди змінили маршрут і почали рухатися в бік Сумщини. Нині триває слідство, яке має встановити ступінь вини кожного водія в колоні. Так, життя загиблому вже не повернеш, але сам факт затримання правопорушника є найкращою ілюстрацією невідворотності покарання за вчинений злочин.

УМВС України в Чернігівській області