Июн 20 2011

На відремонтованій дорозі «Чернігів-Чорнобиль» знайшли першу ямку

Автор: | 11:52 | В рубриках Новости

У березні-квітні дорогу «Чернігів-Чорнобиль» (з під’їздом до Славутича) відремонтували. Було холодно, грунт ще добре не розмерзся, йшли дощі. Ми засумнівалися, чи варто класти новий асфальт за таких умов? І не дарма переживали!

«На дорозі — яма! Трохи машину не пошкодили», — пролунав дзвінок у редакції на минулому тижні.
— Чотири-п’ять років дорогу можна буде взагалі не ремонтувати, — прогнозував у березні заступник начальника служби автомобільних доріг у Чернігівські області Юрій Мартинов.

«Перша ямка з’явиться років через двадцять», — говорив у квітні майстер ЗАТ «Менський ШРБУ-82» Дмитро Перінський.


21 квітня «Вісник Ч» оголосив конкурс: «Хто першим знайде ямку на відремонтованій дорозі — отримає приз». Дзвінок від 51-річної Галини Лавриненко пролунав на минулому тижні. Яму знайшла пенсіонерка, яка двадцять років пропрацювала в СБУ.
«Приїздіть, побачите!»— сказала жінка.

10 червня на виїзді з Чернігова, не доїжджаючи Киїнки, через декілька метрів після знаків «Санаторій «Зарічний» і «Головна дорога» в асфальті бачимо дірку діаметром близько десяти-п’ятнадцяти сантиметрів. З неї стирчить солома. Навколо дірки — вм’ятина в покритті діаметром близько сорока сантиметрів.

— Дорога нова, а в ній уже дірка, — каже Галина Лавриненко. — Два тижні тому їхала разом з чоловіком з Чернігова у Киїнку на дачу. Були на своїй легковій машині ВАЗ 2109. Ми завжди їздимо по другому ряду. А цього разу їхали по тій стороні, що ближче до узбіччя. За кермом був мій Микола Іванович.

Бачимо — яма! Слава Богу, не влетіли. А то б машину пошкодили. Микола Іванович відреагував спокійно. Водить він добре, об’їхав. А я думаю: у водіїв через цю дірку можуть бути проблеми. І на велосипеді можна колесом влетіти, і на мотоциклі. Хоч би аварії не було. Нехай відремонтують!
Дорога «Чернігів-Чорнобиль» державного значення, на ремонт пішло майже 200 мільйонів державних гривень. Над нею трудилося близько чотирьохсот чоловік. Використали 120-1 ЗО тисяч тонн асфальтобетону.

У березні-квітні, під час ремонту, деякі водії та дорожники казали: ремонтувати рано, ще недостатньо тепло і сухо. Та ремонт не відклали. Готувались до 25-ої річниці Чорнобильської катастрофи. Саме до цієї дати був приурочений поточний (планово-попереджувальний) ремонт, що проводився згідно з указом Президента Віктора Януковича. Новеньким асфальтобетоном начебто збиралися покотити п’ять президентів і п’ять прем’єрів.

Дорогу перекрили. Автобуси з сіл пустили по об’їзних — подорожчав проїзд.
Об’їзні дороги побила техніка, задіяна в ремонті.
І ось дорога готова: поміняли покриття, встановили понад 1200 дорожніх знаків, облагородили узбіччя, вирубали поросль. Рівна, з розміткою, без ямок, лялечка — така дорога «Чернігів-Чорнобиль» була у квітні.

* * *

Другий приз отримала жителька Киїнки. Вона зателефонувала через декілька днів після Галини Лавриненко. Жінка побачила ту ж саму дірку, коли їхала у Чернігів на роботу.

На об’їзні — 26 мільйонів

— Моя свекруха живе в Андріївці. Тиждень тому нормально проїхати туди було неможливо. Ями на дорогах позакладали булижниками, — розповідає Галина Лавриненко. Яка ситуація з об’їзними? Їх обіцяли відремонтувати у квітні-травні.
10 червня, у п’ятницю, повертаємо з траси «Чернігів-Чорнобиль» на Кархівку. Цей проміжок об’їзної дороги під час ремонту траси «Чернігів-Чорнобиль» розбили найбільше, наче танки проїхали.

Сьогодні тут — новенький асфальт. У помаранчевих жилетках — павлівці, ріпкинці, дніпровці. Працює Чернігівський райавтодор. На дорозі бачу начальника райавтодору Івана Мисника та головного інженера райавтодору Федора Кривенка.
— Бачите, яка дорога тепер гарна. У вівторок почали роботи, — каже Іван Мисник. — Роботи ведуться на всіх ділянках об’їзних. На 22 кілометрах об’їзних буде новенький асфальт, на решті — ямковий ремонт. Найбільше асфальту буде укладено на місці, де ми зараз працюємо.
З траси «Чернігів-Чорнобиль» у бік Кархівки закінчуємо класти два кілометра нового асфальту. Плюс на наступному тижні покладемо 3,6 кілометра асфальту по Кархівці. Два кілометри нового асфальту покладуть у бік Андріївки. Зараз дорогу на Андріївку ущільнюють щебенем, вирівнюють.

На ділянці Рудка-Жукотки частково буде ямковий ремонт, частково покладуть новий асфальт. Там також ведуться підготовчі роботи по укладці асфальтобетону. Така ж ситуація на ділянці Михайло-Коцюбинське-Андріївка. На ділянці «Станція Малійки-Ковпита» 4,2 кілометра дороги повністю готові для укладки асфальтобетону.
Заспокойте людей, одразу все не робиться. Треба трошки потерпіти. Думаю, через два місяці ремонт об’їзних буде завершено.

Наголошую: не стільки ці дороги були зруйновані великими машинами, скільки вони були зруйновані до того. Людям пощастило, що трохи поруйнували об’їзні. Якби не ремонт траси «Чернігів-Чорнобиль», їздили б розбитими об’їзними ще десятки років. На всі об’їзні пішло близько двадцяти тисяч тонн асфальту. Якщо не помиляюся — 26 мільйонів гривень.

Источник: http://www.gorod.cn.ua/

Отзывов пока нет

Адрес для трекбека | Комментарии RSS

Оставьте отзыв

Вы должны войти, чтобы оставлять комментарии.