Июнь, 2011

Июн 24 2011

У вихідні та святкові дні буде перекрито рух транспорту

Автор: | В рубриках: Наш город,Новости

Перелік заходів, які будуть проводитись на території м. Чернігова, Чернігівського району (с. Улянівка, с. Півці – аеродром), присвячених Дню Конституції та Дню молоді:

24 червня
17-00 – 18-00 прес-конференція (малий зал міськради)
18-00 – 19-00 урочисте відкриття фієсти (Червона площа),
освячення Чернігова владикою Чернігівським та Новгород-Сіверським Амвросієм з висоти польоту повітряної кулі
концертна програма (Алея героїв),
21-30 – 23-00 танцюючі кулі ,,нічне сяйво” (галявина біля РАГСу)

25 червня
07-00 – 09-00 конкурсний політ у зоні змагань (межі міста)
09-00 – 14-00 виставка парапланеристів та дельтапланеристів (Червона площа)
19-00 – 21-00 польоти аеростатів (5 куль — Червона площа, 5 куль — РАГС)
21-30 – 23-00 нічне сяйво (с.Улянівка, Чернігів. р-н)

26 червня
06-00 – 08-00 конкурсний політ над містом
08-00 – 11-00 показові виступи літаків малої авіації (аер. Півці)
18-00 – 21-00 участь у святковому концерті на Червоній площі (2 аеростати)
+ вільні польоти над містом

27 червня
06-00 – 08-00 конкурсний політ у зоні змагань (старт с. Улянівка)
19-00 – 21-00 конкурсний політ над містом

28 червня
07-00 – 09-00 старт аеростатів та пряме включення по ТБ, радіо з поздоровленнями України до Дня молоді над містом (Червона площа, р-н РАГСу)
20-00 – 21-00 урочисте нагородження учасників (Червона площа)

Державтоінспекція м. Чернігова повідомляє, що з метою безперешкодного, організованого проведення вищезазначених заходів, забезпечення безпеки дорожнього руху, при їх проведенні, на окремих ділянках вулично-шляхової мережі буде обмежено або перекрито рух всіх видів транспорту.

Під час проведення заходів на Червоній площі, Алеї героїв та біля РАГСу буде частково або повністю перекрито рух транспорту на наступних перехрестях:

– в напрямку Червоної площі та Алеї героїв на перетинах: проспект Миру – вул. Коцюбинського, вул. Шевченко – вул. Кирпоноса, проспект Миру – вул. Преображенська, вул. П’ятницька – вул. Г.Полуботка;
– в напрямку РАГСу на перетинах: вул. Шевченко – вул. В.Інтернаціоналістів, вул. Шевченко – вул. Пушкіна, вул. Преображенська – вул. Пушкіна, вул. Шевченко – вул. Горького, вул. Горького – вул. Родимцева, вул. Горького – вул. Преображенська, вул. Пушкіна – вул. Преображенська, вул. Пушкіна – вул. Святомиколаївська, вул. Пушкіна – вул. Родимцева.

Для уникнення заторів, аварійних ситуацій, дорожньо-транспортних пригод ДАІ м. Чернігова рекомендує всім водіям заздалегідь обирати безпечні маршрути руху або взагалі утриматись від експлуатації транспорту під час проведення, запланованих у програмі, заходів з 24 по 28 червня 2011 року включно.

Источник: http://www.gorod.cn.ua/

Отзывов нет

Июн 21 2011

Пьяный водитель закрылся в машине и 8 часов крутил гаишникам дули

Автор: | В рубриках: Новости,Юмор

Очередное ЧП с участием водителя и сотрудников Госавтоинспекции произошло в Житомирской области. Правда, рассказывая о нем, местные гаишники до сих пор смеются. Подумать только, из-за одного пьяного упрямого водителя-хулигана на уши подняли несколько нарядов ГАИ и «Беркута», которые 8 часов дежурили у машины нарушителя, который заперся внутри.

Но ему простых милиционеров было мало: ругаясь и тыча дули, он требовал, чтобы к нему явились начальник местной милиции и адвокат. Впрочем, как только горе-водитель увидел возле машины свою супругу, быстро поумерил пыл, пишет Комсомольская правда в Украине.

Читать полностью »

Отзывов нет

Июн 20 2011

Тепер за хабар ДАІшників будуть саджати за грати

Автор: | В рубриках: Новости

Тепер за найдрібнішу хабар інспекторові ДАІ світить штраф 8 500 гривень, а за хабар більше 86 гривень можна і зовсім поплатитися свободою.

З 1 липня набуває чинності сумнозвісний закон, покликаний боротися з корупцією в лавах чиновників. Тепер вони повинні декларувати свої витрати понад 150 000 грн., Їм заборонено брати на роботу родичів, а подарунки можна приймати лише двічі на рік і на суму до 480 грн.

Приміром, за хабар від 50 до 85 грн. інспектору ДАІ тепер передбачено штраф від 8500 до 12 750 грн. Хабар і від 86 грн. і вище буде обкладатися штрафом від 12 750 до 25 500 грн. або обмеження волі на 2-5 років.

До речі, вже б’ють тривогу правоохоронці, які особливо широко вдавалися до допомоги «благодійників», щоб заткнути дірки в своїх бюджетах. Як розповів начальник ГУ МВС в Києві генерал Олексій Крикун, благодійна допомога витрачалася на закупівлі бензину, ремонт транспорту, допомога сім’ям та інше (по Києву, наприклад, у минулому році — близько 1 млн гривень).

Одним з головних змін нового антикорупційного закону є посилення відповідальності за одержання навіть невеликого хабара. Причому така відповідальність тепер поширюється не тільки на посадових осіб, але і на будь-якої людини, що надає публічні послуги (нотаріуси, адвокати, аудитори, оцінювачі та ін.).

Источник: http://www.gorod.cn.ua/

Отзывов нет

Июн 20 2011

На відремонтованій дорозі «Чернігів-Чорнобиль» знайшли першу ямку

Автор: | В рубриках: Новости

У березні-квітні дорогу «Чернігів-Чорнобиль» (з під’їздом до Славутича) відремонтували. Було холодно, грунт ще добре не розмерзся, йшли дощі. Ми засумнівалися, чи варто класти новий асфальт за таких умов? І не дарма переживали!

«На дорозі — яма! Трохи машину не пошкодили», — пролунав дзвінок у редакції на минулому тижні.
— Чотири-п’ять років дорогу можна буде взагалі не ремонтувати, — прогнозував у березні заступник начальника служби автомобільних доріг у Чернігівські області Юрій Мартинов.

«Перша ямка з’явиться років через двадцять», — говорив у квітні майстер ЗАТ «Менський ШРБУ-82» Дмитро Перінський.

Читать полностью »

Отзывов нет

Июн 20 2011

За керування скутером без прав штраф 595 грн.

Автор: | В рубриках: Новости

Нагадуємо, що згідно ст. 34 Закону України «Про дорожній рух» — державній реєстрації та обліку підлягають призначені для експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування, на автомобільних дорогах державного значення транспортні засоби усіх типів: автомобілі, автобуси, мотоцикли всіх типів, марок і моделей, самохідні машини, причепи, напівпричепи до них, мотоколяски, інші прирівняні до них транспортні засоби та мопеди.

Читать полностью »

Отзывов нет

Июн 20 2011

В Украине увеличат сбор за регистрацию авто

Автор: | В рубриках: Новости

Украинское правительство озаботились наполнением Государственного бюджета на 2012 год, и направило в Верховную Раду проект закона, которым предлагает с 1 января 2012 года повысить ставки разных налогов. В их числе — повышение сбора за первую регистрацию автомобиля на 9%. Этот налог оплачивает каждый, кто приобретает абсолютно новое авто, напоминает Сегодня.

Таким образом, если сейчас сбор за первую регистрацию ЗАЗ Lanos составляет 75 грн., то в случае принятия закона платить придется 81,75 грн. При покупке дорогого автомобиля разница будет существенней. Например, для Mersedes S600 сбор сейчас составляет 2 480 грн., а может стать — 2 702 грн.

 

 

«Поступления в бюджет нужно увеличивать, законопроект заводит под него новую ресурсную базу. Необходимо разумное увеличение ставок на предметы не первой необходимости», — отметил народный депутат, заместитель председателя фракции Партии регионов Михаил Чечетов.

«После отмены транспортного сбора и ввиду возможной отмены техосмотра правительство ищет пути компенсации потерь для бюджета. В любом случае автолюбителям придется платить больше», — констатировал народный депутат, член фракции КПУ Евгений Царьков.

Как сообщал MIGnews.com.ua, Кабинет Министров Украины также предлагает поднять акцизный налог, сбор за регистрацию транспортного средства, экологический налог, сбор за пользование радиочастотами, и некоторые другие налоги и сборы. Такое предложение содержится в проекте Закона о внесении изменений в Налоговый кодекс Украины о пересмотре ставок некоторых налогов и сборов. Проект зарегистрирован под номером 8630 от 03 марта 2011 года.

Источник: http://www.gorod.cn.ua/

Отзывов нет

Июн 14 2011

Чернігівське відділення РЕР працює в новому приміщенні

Автор: | В рубриках: Наш город,Новости

8 червня о 10 ранку за адресою вулиця Шевченка 162А відбулось відкриття нового приміщення відділення реєстраційно-екзаменаційної роботи, підпорядкованого УДАІ УМВС України в Чернігівській області. Урочисто розрізати червону стрічку приїхав особисто начальник УМВС України в Чернігівській області Олександр Михайлик.

Олександр Григорович разом з начальником УДАІ Олександром Єршовим та начальником ВРЕР Вілорієм Воробйовим пройшлися коридорами цілком нового удосконаленого вимогам часу приміщенням. По ходу руху керівник закладу розповідав присутнім представникам ЗМІ про головні відмінності між новим приміщенням та старим. Окрему увагу журналістів керівники звернули на розміщене в центральному залі ВРЕРу електронне інформаційне табло.

На нього виводиться інформація про залишок бланків (відсутність таких відкритих відомостей, за словами полковника Михайлика, може створювати умови для зловживань з боку недобросовісних працівників реєстраційного підрозділу; якщо ж інформація доступна всім, то і зловживанням нема звідки взятись). Також, в міру підготовки документів та номерних знаків транспортних засобів для видачі, на табло буде виводитись прізвище власника, що усуває потребу повсякчас перепитувати у працівників ВРЕР, чи готові документи, або ж похмуро чекати годинами, не маючи потрібної інформації.

Також начальник УМВС оглянув клас для складання іспиту на теоретичне знання правил дорожнього руху, обладнаний десятьма комп’ютеризованими робочими місцями. Там якраз проходив інструктаж майбутніх водіїв. Керівник обласної міліції поцікавився у присутніх їхніми враженнями від нового приміщення ВРЕРу та створеними умовами для відвідувачів, а також побажав успіхів у складанні іспиту.
Олександр Григорович розповів журналістам, що домінантною вимогою при обладнанні нового приміщення для ВРЕР було одне: відвідувачам має бути зручно.

А відтак передбачили і просторі зали, і велику кількість вікон для приймання та видачі документів, і належне інформування відвідувачів (уже згадане табло). Літня спека залишається за спиною, ледь перетинаєш поріг закладу: всюди працюють кондиціонери, підтримуючи приємну прохолоду. За словами начальника УМВС, ті, хто мусив звертатися раніше до старого приміщення ВРЕР, затісного, не облаштованого кондиціонерами, згадуватимуть тамтешні роздратовані черги як поганий сон. Тут такого не буде. Нове приміщення гарне не тільки сучасним інтер’єром, воно дозволяє оптимізувати робочий процес, тож черги просто не виникатимуть.
Цього ж ранку отець Петро, настоятель Свято-Миколаївської церкви, освятив будівлю нового ВРЕР на довгі літа.

Источник: http://www.gorod.cn.ua/

Отзывов нет

Июн 14 2011

Водителям расслабляться не стоит!

Автор: | В рубриках: Новости

В понедельник, 23 мая 2011 года, вступил в силу приказ МВД Украины «Об утверждении изменений в Инструкцию по деятельности подразделений дорожно-патрульной службы Госавтоинспекции МВД». Данный документ вносит ряд изменений в работу сотрудников Госавтоинспекции. Но, как говорят компетентные источники, это не повод для того, чтобы водители расслаблялись на дороге.

Отныне служебные автомобили ГАИ должны передвигаться по маршруту патрулирования с включенными специальными световыми сигнальными устройствами синего цвета. Комментируя это нововведение, заместитель начальника Управления Госавтоинспекции — начальник отдела дорожно-патрульной службы и розыска похищенного автомототранспорта Павел Сорока подчеркнул, что указанное нововведение касается только автопатрулей, работающих на дорогах государственного значения, за пределами населенных пунктов. В самих населенных пунктах использование спецсигналов во время патрулирования на служебных авто не обязательно.

В населенных пунктах инспекторы ГАИ будут осуществлять надзор за дорожным движением исключительно в местах концентрации ДТП с учетом времени суток, интенсивности движения и вида правонарушений, по причинам которых происходят ДТП. Кажется, вот оно! Теперь наряды ГАИ будут только там, где наиболее часто происходят аварии. Но, оказывается, что понятие «места высокой концентрации ДТП» обозначает участки проезжей части дороги, на которых за три года произошло четыре ДТП. Получается, что такие места в Чернигове – практически на каждом углу!

— Маршрут патрулирования определяется командиром подразделения ГАИ, при этом патрулирования нарядом ГАИ осуществляется на служебном автомобиле. В пределах населенных пунктов разрешено пешее патрулирование с использованием технических средств и приборов, — цитирует новый приказ подполковник милиции Павел Сорока.

Из инструкции изъяты положения об «открытом», «скрытом» и «смешанном» способах патрулирования, разрешающие инспекторам работать на автомобилях без специальной цветографической окраски и опознавательных знаков. Кроме вышеприведенных изменений из приказа исчез п.9, который регламентировал планирование работы ДПС. Означает ли это, что сотрудникам Госавто-
инспекции перестанут доводить планы? Поживем – увидим…

И еще одно: из пункта приказа «Основания для остановки работником Госавтоинспекции МВД транспортного средства» исчез абзац, гласящий о том, что основанием для остановки ТС является закрепление государственных номерных знаков в неустановленном для этого месте, закрытие их другими предметами или загрязнение, что не позволяет четко определить символы номерного знака с расстояния двадцати метров, а также управление транспортным средством в отсутствие талона о прохождении государственного технического осмотра.

Не знаем, как будет с номерными знаками, но вот за эксплуатацию автомобиля без талона ТО предусмотрено наказание согласно Закону Украины «Об административных нарушениях»! А ведь Закон у нас – превыше всего, так что, как неофициально говорят сотрудники ГАИ: «Наказания за отсутствие талона о прохождении государственного технического осмотра избежать не удастся». Правда, возможно, в ближайшее время техосмотр вообще будет отменен. Но это совсем другая тема. Подводя итоги изменений к Инструкции, делаем выводы: приказ – приказом, а водителям расслабляться не стоит!

Источник: http://www.gorod.cn.ua/

Отзывов нет