Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Черниговский Региональный Ланос Клуб

Апреля 28, 2024, 03:28:15 03:28
Новости:

Автор Тема: У Чернігові відбулась презентація тролейбуса білоруського виробництва  (Прочитано 4964 раз)

Оффлайн Dereck

  • Администратор
  • Старожил
  • *
  • Сообщений: 995
  • Карма +3/-0
  • Профессиональный телепат

26 жовтня у Чернігові відбулася презентація тролейбуса білоруського виробництва, випуск аналогів якого буде налагоджено на спільному українсько-білоруському підприємстві в обласному центрі.

Договір про співпрацю, підписаний керівництвом ОАО «Белкомунмаш» та ЗАТ «Чернігівський автозавод», передбачає поетапний план розвитку виробництва тролейбусів, кінцевою метою якого є випуск 25-30 тролейбусів щомісячно з локалізацією виробництва з часткою не менше 51% комплектуючих вітчизняного виробництва. Ціна одного тролейбусу на 30% нижча за аналогічні моделі вітчизняного виробництва і складає близько 160 тисяч доларів США.

З особливостями "білоруського" тролейбуса ознайомилися голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко, міський голова Олександр Соколов, та чернігівські журналісти, які проїхали новим тролейбусом від «Красної площі» до ЗАТ «Чернігівський автозавод» де було проведено мітинг.

У своїй промові голова облдержадміністрації Володимир Хоменко зазначив, що покращення тролейбусного сполучення чекає на мешканців міста уже найближчим часом. Згідно з дорученням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, питання проведення тролейбусної лінії у мікрорайон Масанів буде реалізовано. Другим кроком стане оновлення рухомого тролейбусного складу міста.

Міський голова Олександр Соколов, також відзначив цю подію: «Вважаю те, що нові тролейбуси збиратимуться саме у Чернігові, добрим знаком та важливим кроком до створення нових робочих місць та надходжень до місцевого бюджету».

Після мітингу, журналісти мали змогу оглянути виробничі приміщення де будуть збирати «білоруські» тролейбуси та отримати кваліфіковані відповіді на запитання. Детально про це виробництво розповіли голова правління ЗАТ "Чернігівський автозавод" Валерій Купцов та представники підприємства "Белкомунмаш".
















Источник

« Последнее редактирование: Ноября 01, 2010, 15:44:45 15:44 от Dereck »